Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Alimentació

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Oli d’alvocat, tan sa com el d’oliva?

Aquest oli també ric en greixos 'bons', com l'omega 3 i l'omega 6, ajuda a controlar el colesterol, protegeix el cor i conté antioxidants

  • Autor: Per
  • Data de publicació: Divendres, 07 de Juny de 2019

És ric en àcids grassos insaturats (com l'omega 3 i l'omega 6).
Ajuda a controlar el colesterol. És cardioprotector, conté antioxidants
(com la vitamina I) i s'obté de la pressió en fred d'un fruit. Però
no, no és oli d'oliva, encara que amb aquesta descripció podria ser-ho i gairebé
sempre ho comparen amb ell. Parlem de l'oli d'alvocat, un aliment
que comparteix moltes qualitats amb l'or verd del Mediterrani i que
pot presumir de formar part del selecte club dels greixos saludables.

L'oli d'alvocat és únic quant a sabor, propietats
nutricionals i culinàries. Com destaca un estudi publicat en 2015 per
la Universitat de Zacatecas i la Secretaria d'Agricultura de Mèxic, és
tan nutritiu com l'oli d'oliva i les seves propietats cardioprotectoras
poden ser fins i tot superiors, ja que presenta més quantitat d'àcids
grassos mico i poliinsaturados, i menys grasses saturades. No obstant això,
els perfils nutricionals de tots dos olis s'assemblen bastant i podria
dir-se que la principal diferència té a veure amb el sabor: el gust del
oli d'alvocat és molt més suau, fins i tot neutre.

Aquesta característica no és, de per si mateix, un defecte. Per contra, pugues
ser molt útil per a certes receptes en les quals no vulguem que l'amaniment
tingui tanta presència (per exemple, si ho combinem amb fruites).
A Mèxic -el principal productor mundial d'aquest oli- s'utilitza
en amanides, per elaborar aderezos i com a condiment de pastes,
llegums, verdures i peixos. I a Nova Zelanda, un dels països
on més èxit té, s'empra sovint per fregir aliments, ja
que posseeix un punt de fumejo superior al de la majoria dels olis
vegetals (per sobre dels 200 ºC).

Encara que a Espanya constitueix encara
un producte per a gourmets (i es coneix més pels seus usos cosmètics),
cada vegada és més senzill trobar-ho en la cuina (el seu preu oscil·la entri
1,88 i 10 euros/100 ml). I, si hi ha temps, a més, es pot elaborar en
casa. Existeixen moltes formes de fabricar-ho: esprement les peles,
cuinant els alvocats o, fins i tot, deshidratant-los.

Per accedir a més continguts, consulta la revista impresa.

Etiquetas:

alvocat oli

RSS. Sigue informado

Quan publiques un comentari acceptes la Llei orgànica de protecció de dades (LOPD)

Et pot interessar:

Infografías | Fotografías | Investigaciones

Informació de copyright i avís legal

Visita el nostre canal Eroski Consumer TV

EROSKI CONSUMER ens prenem molt seriosament la privadesa de les teves dades, avís legal. © Fundació EROSKI

Fundació EROSKI

Validacions d’aquesta pàgina

  • : Conformitat amb el Nivell Triple-A, de les Directrius d’accessibilitat per al contingut web 1.0 del W3C-WAI
  • XHTML: Validació del W3C indicant que aquest document és XHTML 1.1 correcte
  • CSS: Validación del W3C indicando que este documento usa CSS de forma correcta
  • RSS: Validació de feedvalidator.org indicant que els nostres titulars RSS tenen un format correcte