Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Els pandes gegants podrien sofrir una possible escassetat de menjar, segons fonts oficials xineses

El bambú, aliment bàsic de l'espècie, s'apropa al final del seu cicle vital
Per mediatrader 12 de novembre de 2007

Si es té en compte que el bambú, aliment bàsic dels pandes gegants que viuen en llibertat en les brumosas muntanyes del sud-oest de Xina, s’apropa al final del seu cicle vital, l’espècie s’enfronta a una possible escassetat de menjar, segons va advertir ahir Yang Xuyu, vicerresponsable de l’Estació de Conservació de Fauna Salvatge del departament forestal.

Yang va explicar que s’han observat nou varietats de bambú florint en 14 comtats en Sichuán des de 2005, la qual cosa significa el 30% del bambú que mengen els pandes. “No s’ha trobat cap panda salvatge mort d’inanició. Però segons s’estén la zona de floració de bambú, hem de vigilar d’a prop l’escassetat de menjar dels pandes”, va indicar.

El panda gegant és una de les espècies més amenaçades del món i només es troba a Xina. Uns 1.600 pandes viuen salvatges en reserves naturals en Sichuan, Gansu i Shaanxi. Els pandes mengen unes 20 espècies diferents de bambú. Un centre de recerca per a animals amenaçats, a la província oriental de Shaanxi, ha realitzat experiments dirigits a ajudar als pandes a ampliar els seus hàbits alimentaris.