Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Medi ambient

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

La recollida de paper i cartró per a reciclatge augmenta un 10% durant els mesos de desembre i gener

Aquest increment es registra sobretot en dies com a Nadal, Any Nou i Reyes

  • Autor: Per
  • Data de publicació: Dilluns, 28 de Desembre de 2009

L’Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró (ASPAPEL) ha difós unes dades que reflecteixen que la recollida de paper i cartró per al seu posterior reciclatge augmenta un 10% durant els mesos de desembre i gener pel que fa a la mitjana, sobretot en dies com a Nadal, Any Nou i Reyes.

En les dates nadalenques es produeix un increment en el consum en les llars de paper i cartró que obliga als ajuntaments a engegar campanyes especials basades a reforçar la freqüència de recollida dels contenidors. ASPAPEL considera que la participació dels ciutadans resulta fonamental per determinar l’èxit d’aquestes campanyes, per la qual cosa s’ha difós una sèrie de consells sobre aquest tema. Així, es demana als ciutadans dipositar tot el seu paper i cartró usat dins dels contenidors blaus i no introduir altres materials. A més, és convenient plegar les caixes abans d’introduir-les en el contenidor perquè no ocupin més espai del necessari.

En cas que les caixes no puguin entrar, és convenient deixar-les plegades i lligades al costat del container. L’associació aconsella també als ciutadans emmagatzemar a la seva casa el cartró o paper que s’acumuli durant els dies de Nadal, Any Nou i Reyes, i dipositar-los en el contenidor després de les festes. En el cas del petit comerç, els ajuntaments reforcen els serveis de recollida i desenvolupen campanyes específiques sobre la correcta gestió del cartró usat, que ha de ser plegat per ser recollit en els horaris establerts. En aquest cas, també resulta fonamental la col·laboració dels comerciants per al bon funcionament del sistema.

ASPAPEL detalla que el paper i cartró usat recollit a través de la recollida selectiva municipal i de la recollida industrial summa a Espanya cinc milions de tones. Això suposa un estalvi de volum en abocador equivalent a 50 grans estadis de futbol i un estalvi de les emissions en abocador de 4,5 milions de tones de CO2, més del 1% de les emissions totals que produeix el país. L’associació recorda que a Espanya es recicla el 69% del paper que es consumeix, per la qual cosa el nostre país es col·loca a les portes del denominat “club del 70%”, format per Suïssa (79%), Noruega i Holanda (78%), Japó (74%), Alemanya (73%), Regne Unit (71%), Àustria i Canadà (70%).

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions