Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

WWF descobreix una nova espècie de pantera a les illes de Borneo i Sumatra

La població d'aquest felino oscil·la entre els 8.000 i els 18.000 exemplars
Per mediatrader 15 de març de 2007

La pantera nebulosa oposada a les illes de Borneo i Sumatra és una espècie diferent a la qual habita en el sud-est del continent asiàtic, segons va informar ahir el Fondo Mundial per a la Naturalesa (WWF). “Les proves d’ADN mostren una quarentena de diferències genètiques entre les dues espècies”, per “la qual cosa la pantera nebulosa de Borneo ha de ser considerada com una espècie diferent”, va assenyalar Stephen O’Brien, responsable de l’estudi.

Aquestes diferències “són comparables a les quals existeixen entre altres espècies de felinos com el lleó, el tigre, el lleopard, el jaguar o el lleopard de les neus”. La pantera nebulosa, que deu el seu nom a les grans taques del seu pelatge que li permeten confondre’s entre les fulles, és el major depredador de Borneo i es caracteritza per ser el felino amb els ullals més llargs en relació a la seva grandària, que oscil·la entre els 60 i els 110 centímetres de llarg.

Després d’analitzar-se els pelatges de diversos exemplars procedents de diferents regions i comparar-se la forma i el color de les seves taques, “va quedar clar que es tractava de dues espècies diferents”, va assegurar l’investigador del departament de Ciències Naturals del Museu Nacional d’Escòcia, Andrew Kitchener. Així, la pantera nebulosa continental, també cridada pantera longibanda, està coberta de grans taques irregulars amb vora negra i interior marró, però les de l’espècie de Borneo són d’un color més viu i tenen petites taques fosques en el seu interior. Ambdues espècies es van diferenciar fa 1,4 milions d’anys, segons els experts, que estimen la població de panteres nebuloses de Borneo entre 8.000 i 18.000 exemplars.