Salta el menú de navegació i ves al contingut

EROSKI CONSUMER, el diari del consumidor

Cercador

logotip de fundació

Canals d’EROSKI CONSUMER


Estàs en la següent localització: Portada > Noves tecnologies > Internet i telecomunicacions

Aquest text ha estat traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Qui m’ha esborrat de Facebook? Trucs per saber-ho

Encara que Facebook no té una utilitat específica per a això, hi ha alguns trucs que permeten saber si algú ens ha esborrat de la xarxa social

  • Autor: Per
  • Data de publicació: Dilluns, 06deJunyde2016
Img borrado bloqueado facebook Imatge: Smart mockups
Img borrado bloqueado facebook art
Imatge: Smart mockups

Si Facebook fos un país, seria el més poblat de la Terra. Cada dia de mitjana més d’1.000 milions de persones, segons xifres del gegant tecnològic, utilitzen de forma activa aquesta xarxa social. I és que ha arribat a ser part essencial en la vida de molts dels seus usuaris. Per això, no és d’estranyar que quan algú ens esborra o ens bloqueja, hi ha qui l’hi prengui com alguna cosa personal, donant-li en ocasions més importància de la qual es mereix. Però, en realitat, és possible saber qui ens ha eliminat de la seva Facebook? I si és així, de quina manera es fa? En aquest article s’explica com.

Qui t’ha esborrat de Facebook?

Facebook no té una funció o eina concreta per saber qui ens ha esborrat o bloquejat en la seva llista d’amics. Però sí que és possible fixar-se en petits detalls per saber si una persona ja no ens explica entre les seves amistats a la xarxa social.

El primer truc consisteix a repassar els missatges privats de Facebook a la web. Si en el fil de missatges que es mantenia amb aquesta persona la seva imatge ara ha desaparegut, això vol dir que ha desactivat el seu perfil; en canvi, si la imatge segueix visible, però ja no es pot fer clic a l’enllaç, és probable que aquesta persona ens hagi bloquejat.

Un altre truc molt senzill és buscar a la persona en la llista d’amics. Si no apareix aquí, el més segur és que ens hagi bloquejat.

Finalment, també es pot provar a trobar a aquesta persona mitjançant el cercador integrat en Facebook. Si la xarxa social no retorna cap resultat, es pot estar gairebé segur que el perfil ha estat bloquejat.

Aplicacions per saber qui t’ha esborrat de Facebook

A més d’aquests petits trucs, hi ha algunes aplicacions amb les quals, segons prometen, es pot saber qui ha eliminat un perfil de la seva llista d’amistats en Facebook.

Dos d’elles són dues extensions de navegador. La primera és Facebook Unfriend Finder, disponible per Chrome i Firefox. Aquesta extensió mostra una notificació en el escriptori quan algú esborra el nostre perfil en Facebook i permet saber qui és.

La segona extensió és Who deleted em, disponible per Chrome. Una vegada instal·lada en el navegador, aquesta utilitat fa una còpia de la llista d’amics. Per comprovar si algú ha suprimit el nostre perfil, cal visitar de nou el seu web de forma periòdica.

Img who deleted me
Imatge: Who Deleted Em

També existeixen algunes apps de mòbil, però no estan en les versions espanyoles de les tendes d’aplicacions o demanen uns permisos tan estranys que més val no provar a instal·lar-les en el telèfon.

El problema d’aquestes apps és que no són infalibles. Llegint els comentaris i opinions d’usuaris sobre elles, es pot comprovar que mentre que la meitat d’ells diu que funciona a la perfecció, l’altra meitat es queixa que a ells no els va. La falta de fiabilitat es deu sobretot al fet que en general depenen de codi del propi Facebook. I quan Facebook s’actualitza o canvia alguna cosa, les apps deixen de funcionar. Un altre problema afegit és que aquestes aplicacions no són retroactives. És a dir, no serveixen per saber què amic va esborrar el nostre perfil en el passat, sinó que solament funcionen des del moment en què s’instal·len d’ara endavant.

Amics molests? Com deixar de veure’ls en Facebook sense esborrar-los

De vegades el que interessa no és saber si algú ha esborrat el nostre perfil, sinó just el contrari. En ocasions es tenen amics tan pesats, d’aquests que omplen el mur amb les seves publicacions, que fan venir ganes d’eliminar-los per sempre. Però potser per compromisos d’algun tipus (és un familiar o un directiu del treball) aquesta opció no sempre és possible.

Img dejar de seguir
Imatge: Elena Santos

Per sort, hi ha un truc gràcies al com és possible deixar de veure actualitzacions dels amics més molests, sense eliminar-los de Facebook, i, per tant, sense que es puguin enfadar per això.

Solament cal acudir al seu perfil i fer clic en el botó que posa “Seguint”, per després triar l’opció “Deixar de seguir”. D’aquesta forma, es deixaran de veure les seves actualitzacions en el mur, però sense perdre l’amistat de Facebook ni l’accés al seu perfil. A més, aquest canvi es pot desfer a qualsevol moment, tornant a seguir a l’amic en qüestió.

  • Segueixi en Twitter a l’autora de l’article, Elena Santos @chicageek.

Cuidat amb les estafes on line

Els ciberdelincuentes són conscients que hi ha molts usuaris preocupats per la qüestió de qui els ha esborrat o bloquejat de Facebook. Per aquest motiu existeixin aplicacions d’escriptori, extensions de navegador i apps de mòbil que prometen descobrir qui ha suprimit un perfil, quan en realitat l’única cosa que fan és obtenir informació personal, fer seguiment de la navegació web o alguna cosa molt pitjor, com un robatori.

En aquest sentit, cal tenir molta cura amb tot el que s’instal·la, tant en l’ordinador com en el mòbil, i revisar molt bé la lletra petita de les extensions i els permisos de les aplicacions. No sigui que per voler saber alguna cosa tan simple com qui ha eliminat el nostre perfil, acabem sent víctimes d’una estafa on line.

RSS. Sigue informado

Et pot interessar:

Infografies | Fotografies | Investigacions