Saltar o menú de navegación e ir ao contido

EROSKI CONSUMER, o diario do consumidor

Buscador

logotipo de fundación

Canles de EROSKI CONSUMER


Estás na seguinte localización: Portada > Alimentación

Este artículo ha sido traducido por un sistema de traducción automática. Más información, aquí.

Aceite de aguacate, tan san como o de oliva?

Este aceite tamén rico en graxas 'boas', como o omega 3 e o omega 6, axuda a controlar o colesterol, protexe o corazón e contén antioxidantes

  • Autor: Por
  • Data de publicación: Venres, 07 de Xuño de 2019

É rico en acedos grasos insaturados (como o omega 3 e o omega 6).
Axuda a controlar o colesterol. É cardioprotector, contén antioxidantes
(como a vitamina E) e obtense da presión en frío dun froito. Pero
non, non é aceite de oliva, aínda que con esta descrición podería selo e case
sempre o comparan con el. Falamos do aceite de aguacate, un alimento
que comparte moitas cualidades co ouro verde do Mediterráneo e que
pode presumir de formar parte do selecto club das graxas saudables.

O aceite de aguacate é único en canto a sabor, propiedades
nutricionais e culinarias. Como destaca un estudo publicado en 2015 por
a Universidade de Zacatecas e a Secretaría de Agricultura de México, é
tan nutritivo como o aceite de oliva e as súas propiedades cardioprotectoras
poden ser mesmo superiores, xa que presenta máis cantidade de ácidos
grasos mono e poliinsaturados, e menos graxas saturadas. No entanto,
os perfís nutricionais de ambos os aceites parécense bastante e podería
dicirse que a principal diferenza ten que ver co sabor: o gusto do
aceite de aguacate é moito máis suave, incluso neutro.

Esta característica non é, de seu, un defecto. Pola contra, pode
ser moi útil para certas receitas nas que non queiramos que o aderezo
teña tanta presenza (por exemplo, se o combinamos con froitas).
En México -o principal produtor mundial deste aceite- utilízase
en ensaladas, para elaborar aderezos e como condimento de pastas,
legumes, verduras e peixes. E en Nova Zelandia, un dos países
onde máis éxito ten, emprégase a miúdo para fritir alimentos, xa
que posúe un punto de humeo superior ao da maioría dos aceites
vexetais (por encima dos 200 ºC).

Aínda que en España constitúe aínda
un produto para gourmets (e coñécese máis polos seus usos cosméticos),
cada vez é máis sinxelo atopalo na cociña (o seu prezo oscila entre
1,88 e 10 euros/100 ml). E, se hai tempo, ademais, pódese elaborar en
casa. Existen moitas formas de fabricalo: espremendo as cascas,
cociñando os aguacates ou, mesmo, deshidratándolos.

Para acceder a máis contidos, consulta a revista impresa.

Etiquetas:

aceite aguacate

RSS. Sigue informado

Ao publicar un comentario aceptas a política de protección de datos

Pódeche interesar:

Infografías | Fotografías | Investigaciones

Información de Copyright e aviso legal

Visita a nosa canle Eroski Consumer TV

En EROSKI CONSUMER tomámonos moi en serio a privacidade dos teus datos, aviso legal. © Fundación EROSKI

Fundación EROSKI

Validacións desta páxina

  • : Conformidad con el Nivel Triple-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI
  • XHTML: Validación do W3C indicando que este documento é XHTML 1.1 correcto
  • CSS: Validación del W3C indicando que este documento usa CSS de forma correcta
  • RSS: Validación de feedvalidator.org indicando que nuestros titulares RSS tienen un formato correcto