Saltar o menú de navegación e ir ao contido

EROSKI CONSUMER, o diario do consumidor

Buscador

logotipo de fundación

Canles de EROSKI CONSUMER


Estás na seguinte localización: Portada > Alimentación > Aprender a comer ben > Alimentación alternativa

Este artigo foi traducido por un sistema de tradución automática. Máis información, aquí.

Procedencia animal dalgúns aditivos, vitaminas e proteínas

A persoa vegetariana pode, sen sabelo, consumir alimentos con ingredientes de procedencia animal que non aparecen como talles na etiquetaxe

  • Autor: Por
  • Data de publicación: Martes, 29deXullode2003

Aínda que a persoa vegetariana procura comprar alimentos frescos e en tendas
especializadas, pode ocorrer que ás veces recorra a servizos de alimentación
tradicional nos que están á venda produtos vexetais, que en aparencia,
pódense consumir sen problemas. Con todo, existen aditivos alimentarios
en devanditos produtos que poden proceder de animais, así como alimentos
enriquecidos con nutrientes de procedencia vexetal ou, en ocasións, animal.

Comprobar a etiquetaxe, fundamental

Algúns dos aditivos alimentarios que poden ter una
procedencia animal:

  • Antioxidantes. E-325 ao 327; Lactato sódico, potásico e cálcico,
    respectivamente. O ácido láctico obtense a nivel industrial
    pola acción de certos microorganismos sobre subproductos da industria
    alimentaria. O ácido láctico e os seus sales empréganse nos alimentos
    como antioxidantes, conservantes, especialmente en repostaría e bollería,
    e como reguladores da acidez en multitude de produtos, que van desde as
    bebidas refrescantes, pasando por consérvalas vexetais, até as salsas
    preparadas ou os xeados. O lactato cálcico, como outros sales de calcio,
    utilízase tamén como endurecedor paira a fabricación de olivas
    de mesa e doutras conservas vexetais.

  • Emulsionantes. E-481, E-482, E-483. Son sustancias que proceden do ácido
    esteárico (un ácido graso de cadea longa) e un dímero
    do ácido láctico, obtidos pola industria química,
    aínda que os compoñentes son substancias naturais. Utilízanse en pastelaría,
    repostaría e fabricación de galletas e pans.

  • Colorantes. E-120, cochinilla ou ácido carmínico. É una sustancia
    química complexa, de cor vermella, que se atopa presente nas femias
    con crías de certos insectos da familia Coccidae, parásitos
    dalgunhas especies de cactus. Emprégase en conservas vexetais e marmeladas,
    xeados, lácteos e en bebidas alcohólicas e non alcohólicas.

  • Potenciadores do sabor. E-626-629. Ácido guanílico e os seus sales.
    Obtéñense por hidrólisis, seguida doutras modificacións químicas,
    a partir de fermentos ou de extractos de carne ou de peixe.

Suplementos de vitaminas e produtos alimenticios enriquecidos
en vitaminas

  • Vitamina A: pode provir de aceite de fígado de peixe,
    manteiga, xema de ovo ou do caroteno das zanahorias.

  • Vitamina D: obtense do aceite de peixe ou da lanolina; depósito
    graso que contén a la das ovellas.

Proteínas engadidas aos alimentos

  • Gelatina: obtense de ósos, pel e tecido conjuntivo de vacas e porcos.
    Utilízase en pastelaría, iogures, cosméticos, envoltura de cápsulas
    vitamínicas, etc.

  • Caseína: proteínas característica do leite. Está
    presente en gran cantidade e variedade de produtos: pan de molde, margarinas
    e mesmo en certos patés e salchichas vexetais.

Pódeche interesar:

Infografía | Fotografías | Investigacións