Saltar o menú de navegación e ir ao contido

EROSKI CONSUMER, o diario do consumidor

Buscador

logotipo de fundación

Canles de EROSKI CONSUMER


Estás na seguinte localización: Portada > Bebé

Este artículo ha sido traducido por un sistema de traducción automática. Más información, aquí.

Dez adiviñas para nenos e dez webs con máis

As adiviñas entusiasman aos pequenos e estimúlanlles a desenvolver a súa creatividade e intelixencia

img_adivinanzas ninos acertijos juegos infantiles paternidad crianza jugar listado

As adiviñas permiten pasar moi bos momentos cos nenos, quen ao esforzarse por achar as respostas estimulan a súa intelixencia e creatividade. As mellores son as que, ademais de dar a información necesaria, fano con rimas bonitas e versos musicais. Este artigo ofrece dez adiviñas para nenos desas características, con ligazóns aos sitios web onde atopar moitas máis para compartir cos pequenos.

Img adivinanzas ninos acertijos juegos infantiles paternidad crianza jugar listg
Imaxe: Rolands Lakis

As adiviñas para nenos teñen a capacidade de ocultar, como ocorre cun truco de maxia

As adiviñas son moi atractivas para os pequenos. Teñen a capacidade de ocultar algo que parece presente e en realidade non está, como ocorre cun truco de maxia. Á vez, representan para os menores un desafío, un enigma que resolver. Por iso, os nenos poden pasar moi bos momentos coas adiviñas, que estimulan a súa intelixencia e o desenvolvemento da súa creatividade en busca das respostas.

As mellores adiviñas son, sen dúbida, as que ademais de dar as pistas necesarias para chegar á solución, teñen unha forma bonita, con rimas , ou unha musicalidad que resulta agradable.

A continuación recóllense dez adiviñas para nenos e as ligazóns aos sitios web de onde foron tomadas, páxinas especializadas, que acumulan centos de enigmas cos cales divertirse cos pequenos.

1. Adiviñas para nenos

  • No campo crieime

    atada con verdes lazos

    e se choras por min

    estás a partirme en pedazos.

  • Solución: a cebola.

O portal Adiviñas para nenos reúne case un milleiro de enigmas clasificados segundo a súa relación con animais, plantas, xogos, froitas, corpo humano, ferramentas ou instrumentos musicais. A páxina mostra o texto da adiviña e, xusto debaixo, unha ligazón que di “que será?”. Só ao facer clic sobre a pregunta, aparece a resposta.

2. O ovo de chocolate

  • Vivo entre dous muros

    que non poden verse

    e aínda que non me dobro

    dóbrame a xente.

  • Solución: a esquina.

Tamén clasificadas por categorías, as respostas no portal O ovo de chocolate aparecen en “tinta invisible”. Isto que quere dicir que son transparentes e, para que se poidan ler, fai falta pasar o cursor por encima co botón esquerdo do rato presionado. Nalgúns casos, como pequenas axudas, aparecen debuxos xunto a cada enigma.

3. Medio metro

  • En marcar está o comezo

    e en mentir está o final,

    o final é o comezo

    e o comezo é o final.

    Soluciona este problema

    e o meu nome acertarás.

  • Solución: Carmen.

No portal Medio metro hai unhas 40 adiviñas, sen agrupar por categorías. As respostas están escritas na mesma tinta invisible que no caso anterior.

4. Cousas infantís

  • É a túa favorita

    cando sentes frío,

    tela escrita

    no verso meu.

  • Solución: a estufa.

O sitio Cosas infantís ofrece algunhas boas adiviñas. Para coñecer a solución hai que picar na ligazón que aparece xunto a cada enigma.

5. Peke gifs


  • É a raíña dos mares,

    a súa dentadura é moi boa,

    e por non ir nunca baleira,

    sempre din que vai chea.

  • Solución: a balea.

Os enigmas estimulan a intelixencia dos nenos e desenvolven a súa creatividade

Este sitio web tamén conta cunha boa cantidade de adiviñas, unhas 120. E algo que a diferenza das demais é que inclúe un apartado especial para enigmas infantís: problemas máis complexos, que apuntan a exercitar o chamado pensamento lateral, é dicir, a buscar a solución ao problema polo camiño menos obvio ou evidente.

Este é un dos enigmas:

  • Se un home fai un buraco nunha hora, e dous homes fan dous buracos en dúas horas, canto tardará un home en facer medio buraco?

  • Solución: os medios buracos non existen. Calquera buraco, por pequeno que sexa, sempre é un buraco enteiro.

6. Adiviñas para nenos

  • Orellas longas,

    rabo cortito,

    escapo e salto

    moi ligerito!

  • Solución: o coello.

Img nino pensando art
Imaxe: Darren

Na páxina Adiviñas para Nenos hai moitos problemas para pequenos nos que a pista está dada pola rima. Un exemplo: “Un peón vai camiñando, ningún detalle pérdese, e espera para cruzar que o semáforo estea en”. Debe pronunciarse coa entonación correcta para que o neno complete o verso coa palabra “verde”.

Pero tamén hai adiviñas tradicionais, como a citada.

7. As Adiviñas


  • Ouro parece,

    prata non é.

    Quen non o adiviñe,

    ben parvo é!

  • Solución: o plátano.

O portal As Adiviñas ten moitos enigmas organizados por categorías, e unha delas está dedicada de forma específica aos nenos. Neste caso, a resposta non aparece oculta, de modo que é mellor que quen fai a pregunta en voz alta estea fronte á pantalla, pero non o menor que responde.

8. Contos Infantís Curtos


  • Viven no cemiterio,

    son fracos e patitiesos.

    O can do tío Quiterio

    está tolo polos seus ósos.

  • Solución: os esqueletos.

O portal Contos infantís curtos inclúe adiviñas orixinais e, ademais, algunhas especiais con categorías como Nadal ou Halloween. A citada aquí é para esta última festa. As respostas son achegadas polos usuarios como comentarios a cada entrada.

9. Celebérrima


  • Os meus moitos botóns

    non son de camisa,

    mais se apertas un

    subirás rápido!

  • Solución: o ascensor.

Este sitio web hai adiviñas ordenadas por categoría e, ademais, dáse a opción de buscar adiviñas de forma aleatoria. A resposta está na ligazón permanente de cada enigma, de forma que hai que cambiar de páxina para coñecela.

10. Razoamento Verbal


  • Que cousa,

    que cousa é,

    que che dá na cara

    e ti non o ves?

  • Solución: o vento.

O blogue Razoamento verbal ofrece unha compilación de 137 adiviñas clásicas, xunto cun centenar de refráns populares cuxo sentido é explicado aos nenos.

As respostas ás adiviñas áchanse nunha imaxe na parte inferior da páxina. Ao facer clic sobre a imaxe, agrándase e pódese ler, e coa tecla Escape vólvese á páxina orixinal.

RSS. Sigue informado

Pódeche interesar:

Infografía | Fotografías | Investigacións