Saltar o menú de navegación e ir ao contido

EROSKI CONSUMER, o diario do consumidor

Buscador

logotipo de fundación

Canles de EROSKI CONSUMER


Estás na seguinte localización: Portada > Medio ambiente

Este artigo foi traducido por un sistema de tradución automática. Máis información, aquí.

Aparece en Forteventura unha cría de zifio recentemente nada dunha especie pouco coñecida

O animal foi abandonado pola súa nai na beira

  • Autor: Por
  • Data de publicación: Domingo, 21deAgostode2005

O venres pasado apareceu na costa de Forteventura unha cría de zifio recentemente nada pertencente a unha das especies menos coñecidas polos científicos e que raramente chega a terra con vida. En concreto trátase dunha femia de zifio de Blainville (“Mesoplodon densirostris”), de 1,20 metros de longo e 50 quilos de peso.

O pequeno animal foi acompañado ata a beira pola súa nai, que o abandonou e volveu ao mar unha vez deixouno en terra. Os especialistas que atenden á cría nun parque de animais do sur de Forteventura, onde foi trasladada, barallan a posibilidade de que a nai sufrise algún problema durante o parto.

Tamén é posible que a femia adulta crese que a súa cría non sobreviviría debido ao seu pequeno tamaño, pois estes cetáceos miden ao nacer entre dous e dous metros e medio, fronte ao 1,20 deste exemplar, polo que puido varalo na beira para que morrese alí.

En ocasións anteriores apareceron mortos zifios de Blainville nas costas de Canarias, pero esta é a primeira vez que chega un con vida e sobrevive, sinalou Pascual Calabuig, responsable do Centro de Recuperación de Fauna Silvestre de Gran Canaria.

O achado espertou gran interese entre os biólogos, pois se trata dunha das especies de zifios menos estudadas e a maioría dos coñecementos actuais sobre eles baséanse no estudo de exemplares mortos.

O zifio de Blainville, protexido polo Convenio sobre Comercio Internacional de Especies Ameazadas de Fauna e Flora (CITES), chega a alcanzar o seis metros de lonxitude e o mil quilos de peso; ten unha cabeza con fronte aplanada e unha mandíbula inferior arqueada que caracterizan á especie, e vive en mandas de entre tres e sete exemplares en áreas tépedas e tropicais de ambos os hemisferios.

Pódeche interesar:

Infografía | Fotografías | Investigacións