Saltar o menú de navegación e ir ao contido

EROSKI CONSUMER, o diario do consumidor

Buscador

logotipo de fundación

Canles de EROSKI CONSUMER


Estás na seguinte localización: Portada > Medio ambiente

Este artigo foi traducido por un sistema de tradución automática. Máis información, aquí.

Tres linces serán capturados na primavera paira completar o Plan de Cría en Catividade

Localizaranse os exemplares que presenten un maior nivel de perigo ao transitar preto de estradas

  • Autor: Por
  • Data de publicación: Sábado, 15deMarzode2003

O comité nacional creado no marco do Plan de Cría en Catividade do Lince Ibérico ha acordado a captura de tres novos exemplares machos desta especie en perigo de extinción, na Serra de Andújar (Xaén), que se sumarán ás catro femias coas que xa se conta paira completar esta iniciativa.

Segundo informou o coordinador do Programa de Conservación do Lince Ibérico da Xunta de Andalucía, Miguel Anxo Simón, que pertence ao citado comité, a partir do mes de maio localizaranse os exemplares que presenten un maior nivel de perigo ao acharse ou transitar preto de estradas ou lugares de alto risco.

A selección dos exemplares realizarase a través dun sistema de cámaras paira, posteriormente, incorporalos ao Plan de Cría nos meses seguintes, coincidindo cunha idade -un ano- na que “están despistados buscando o seu territorio tras ser expulsados polos seus pais do terreo destes”, sinalou Simón.

A incorporación destes machos permitirá que se propicien as condicións necesarias para que as catro femias coas que xa conta o plan poidan reproducirse. “Non podemos equivocarnos á hora de establecer as parellas, posto que corremos o perigo de que algún exemplar se manifeste agresivo e dane a outros exemplares”, advertiu o experto.

O Plan de Cría en Catividade do Lince Ibérico foi aprobado pola Comisión Nacional de Conservación da Natureza en febreiro de 2001, como medida prioritaria paira impulsar una estratexia de conservación desta especie despois de coñecer os resultados do último censo, que apuntaba á existencia de menos de 200 exemplares repartidos principalmente entre as dúas poboacións reprodutoras de Doñana e Andújar-Cardeña.

Pódeche interesar:

Infografía | Fotografías | Investigacións