Saltar o menú de navegación e ir ao contido

EROSKI CONSUMER, o diario do consumidor

Buscador

logotipo de fundación

Canles de EROSKI CONSUMER


Estás na seguinte localización: Portada > Medio ambiente

Este artículo ha sido traducido por un sistema de traducción automática. Más información, aquí.

Unha exposición mostra a grave situación pola que atravesa a aguia perdicera

Estímase que só quedan no mundo pouco máis de mil parellas desta especie

  • Autor: Por
  • Data de publicación: Venres, 04 de Agosto de 2006

O Museo Nacional de Ciencias Naturais presentou onte unha exposición realizada por SÉ/BirdLife e a Fundación Territori i Paisatge que pretende concienciar sobre a necesidade de protexer á aguia perdicera, unha especie en perigo de extinción que sobrevoa os ceos da Península Ibérica. A mostra permanecerá en Madrid durante todo o mes de agosto. Posteriormente, ao longo de 2007, percorrerá boa parte do territorio español.

Debido á súa precaria situación, SÉ/BirdLife e Territori i Paisatge quixeron dar a coñecer a realidade desta ave que está a sufrir unha diminución da súa poboación nas últimas décadas. A mortalidade dos adultos é o factor principal que afecta ao bo desenvolvemento da especie, da que se estima só quedan entre 1.013 e 1.141 parellas en todo o mundo.

“Hieraaetus fasciatus” é unha especie característica dos ecosistemas mediterráneos, por iso o 80% da poboación total atópase na Península Ibérica, repartida na súa maioría nas comunidades de Andalucía, Cataluña, Valencia e Murcia e con exemplares máis dispersos en zonas de Castela e León e Cantabria.

Ana Íñigo, membro de SÉ/BirdLife, explica que nos últimos anos houbo “un claro declive nos censos en todo o territorio español”, polo que a aguia perdicera pasou de ser unha especie “vulnerable” a estar en perigo de extinción. Por iso conta cun plan europeo para a súa conservación.

A electrocución e a colisión cos tendidos eléctricos son as principais causas de mortalidade directa da especie. A man do home, a perda do hábitat e o descenso do número de presas, de modo especial o coello e o paspallás, tamén están a contribuír á desaparición desta majestuosa ave.

Pódeche interesar:

Infografía | Fotografías | Investigacións