Artigo traducido por un sistema de tradución automática. Máis información aquí.

WWF descobre unha nova especie de pantera nas illas de Borneo e Sumatra

A poboación deste felino oscila entre os 8.000 e os 18.000 exemplares
Por mediatrader 15 de Marzo de 2007

A pantera nebulosa atopada nas illas de Borneo e Sumatra é unha especie distinta á que habita no sueste do continente asiático, segundo informou onte o Fondo Mundial para a Natureza (WWF). “As probas de ADN mostran unha corentena de diferenzas xenéticas entre as dúas especies”, polo que “a pantera nebulosa de Borneo debe ser considerada como unha especie distinta”, sinalou Stephen Ou’Brien, responsable do estudo.

Estas diferenzas “son comparables ás que existen entre outras especies de felinos como o león, o tigre, o leopardo, o jaguar ou o leopardo das neves”. A pantera nebulosa, que debe o seu nome ás grandes manchas da súa pelame que lle permiten confundirse entre as follas, é o maior depredador de Borneo e caracterízase por ser o felino cos cabeiros máis longos en relación ao seu tamaño, que oscila entre os 60 e os 110 centímetros de longo.

Tras analizarse as pelames de varios exemplares procedentes de distintas rexións e compararse a forma e a cor das súas manchas, “quedou claro que se trataba de dúas especies distintas”, asegurou o investigador do departamento de Ciencias Naturais do Museo Nacional de Escocia, Andrew Kitchener. Así, a pantera nebulosa continental, tamén chamada pantera longibanda, está cuberta de grandes manchas irregulares con bordo negro e interior pardo, pero as da especie de Borneo son dunha cor máis viva e teñen pequenas manchas escuras no seu interior. Ambas as especies diferenciáronse fai 1,4 millóns de anos, segundo os expertos, que estiman a poboación de panteras nebulosas de Borneo entre 8.000 e 18.000 exemplares.