Saltar o menú de navegación e ir ao contido

EROSKI CONSUMER, o diario do consumidor

Buscador

logotipo de fundación

Canles de EROSKI CONSUMER


Estás na seguinte localización: Portada > Medio ambiente

Este artículo ha sido traducido por un sistema de traducción automática. Más información, aquí.

WWF e o Goberno ruso deseñan unha campaña internacional para duplicar a poboación mundial de tigres

  • Autor: Por
  • Data de publicación: Sábado, 14 de Novembro de 2009
, estimada nuns 3.200 exemplares en total. "O tigre é unha das feras salvaxes máis populares do mundo. A súa extinción sería irreparable. A principios do século XX había uns 100.000 tigres no mundo e o seu número non deixou de decrecer desde entón", sinalou Ígor Chestin, director WWF en territorio ruso.

A iniciativa proponse duplicar o número destes felinos en Rusia, India, China e outros 10 países asiáticos máis entre 2010 e 2022, os dous próximos Anos do Tigre, segundo o calendario chinés. WWF logrou o respaldo do Goberno de Moscova, que se comprometeu a acoller en setembro do próximo ano en Vladivostok un cume internacional para a protección desa especie en perigo de extinción. O obxectivo é que no cume participen os xefes de Goberno dos 13 países onde existen tigres, entre os que se atopan tamén Mongolia, Malaisia, Nepal, Bangladesh e as dúas Coreas.

A ONG conservacionista ten previsto organizar nos próximos meses diferentes actividades de concienciación, como campañas publicitarias, concertos, exposicións e eventos deportivos. "Quen o desexe, poderá apadriñar un tigre previo pago de 25.000 rublos (830 dólares, uns 600 euros)", dixo Olga Piédova, portavoz de WWF. Ademais recorrerán a estrelas do espectáculo que nacesen no Ano do Tigre para que cedan a súa imaxe e axuden a recadar diñeiro para a causa. En total, a campaña ten previsto recadar 1.000 millóns de dólares, diñeiro que se destinará á apertura dun centro de investigación, a alimentación e a mellora do hábitat da especie.

A día de hoxe viven en territorio ruso entre 450 e 500 tigres, todos na conca do río Amur, fronteira natural entre Rusia e China, pero o seu número comezou a decaer nos últimos anos debido á crecente actividade dos cazadores furtivos e do comercio ilegal das súas prezadas peles, cabezas e garras. "O Goberno central ha cedido a persecución dos cazadores furtivos ás rexións, que reduciron o número de guardabosques e vixiantes", apuntou Chestin. Os activistas estiman entre 30 e 50 o número de tigres siberianos, os máis grandes do mundo, que son abatidos cada ano neste país.

Os tigres viven na taiga. O seu hábitat preferido son os bosques de cedros coreanos, que é onde viven os jabalíes, unha das súas pezas favoritas. Ademais, tamén cazan renos, explicou Chestin. O conservacionista subliñou que o tigre de Amur, coñecido en todo o mundo como siberiano, non pode vivir na inhóspita tundra debido á falta de árbores e animais salvaxes. "Por iso, só pode vivir no sur e nunca no norte de Siberia", apuntou. Chestin é partidario de ceder algúns exemplares de tigre ruso a China, co fin de que o xigante asiático pode repoboar as rexións nororientales do país, outrora fogar de centenares de felinos.

Ao publicar un comentario aceptas a política de protección de datos

Pódeche interesar:

Infografía | Fotografías | Investigacións
Fundación EROSKI

Validacións desta páxina

  • : Conformidad con el Nivel Triple-A, de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI
  • XHTML: Validación do W3C indicando que este documento é XHTML 1.1 correcto
  • CSS: Validación del W3C indicando que este documento usa CSS de forma correcta
  • RSS: Validación de feedvalidator.org indicando que nuestros titulares RSS tienen un formato correcto