Saltar o menú de navegación e ir ao contido

EROSKI CONSUMER, o diario do consumidor

Buscador

logotipo de fundación

Canles de EROSKI CONSUMER


Estás na seguinte localización: Portada > Novas tecnoloxías > Internet e telecomunicacións

Este artigo foi traducido por un sistema de tradución automática. Máis información, aquí.

Como saír de Facebook?

A rede social dispón de opcións tanto para desactivar por un tempo a conta como para pechar o perfil de forma definitiva, gardando antes unha copia de todos os datos

  • Autor: Por
  • Data de publicación: Mércores, 09deNovembrode2016
img_salir facebook cerrar cuenta
Img salir facebook cerrar cuenta art
Imaxe: Kaboompics

Pechar a conta de Facebook. É o que moitos se expoñen despois de comprobar que pasan demasiado tempo enganchados á rede social de Mark Zuckerberg (ata catro horas e media á semana, segundo os expertos). E saír de Facebook é bastante fácil. O sistema dispón das ferramentas adecuadas para facelo en dúas fases -polo si ou polo non un arrepíntese da decisión e quere volver-, e para non perder nin un só dato do perfil en caso de querer eliminalo de maneira definitiva. A continuación descríbese como leva a cabo.

Borrar a conta de Facebook… ou só desactivala

Facebook e outras redes sociais son un dos principais culpables de que os internautas cheguen a consultar ata 84 veces a súa smartphone ao longo do día ou que mirar o móbil sexa a primeira actividade da xornada para o 35% deles, nada máis levantarse -mesmo antes que saudar a a súa parella-. Cando este uso excesivo vólvese preocupante, e empeza a considerarse unha adicción ao móbil, é hora de tomar medidas. E a máis radical, pero a que mellor funciona, é a de pechar a conta de Facebook e escapar da rede social que ten enganchada a tantas persoas.

O punto máis importante que se debe ter en conta ao exporse deixar Facebook é que esta rede social é unha das poucas que permite desactivar a conta de maneira temporal, sen chegar a eliminala do todo. Resulta unha opción moi práctica se se quere tomar un descanso temporal de Facebook por calquera motivo ou para probar como sería un peche definitivo de perfil antes de dar o paso decisivo.

Ao desactivar a conta, inhabilítase o perfil de usuario, polo que ninguén poderá acceder a el, nin sequera buscalo en Facebook. Así mesmo, eliminarase o nome e a foto do usuario e a maior parte do contido que compartise. Pero algúns elementos seguirán sendo visibles, como o nome da persoa na lista de amigos doutros usuarios ou as mensaxes privadas que se intercambiaron con outras persoas. Facebook tamén gardará información, como a lista de amigos ou intereses, por se se decide reactivar a conta despois dun tempo -isto pódese facer en calquera momento-.

Para desactivar a conta de Facebook, hai que ir ao menú de “Configuración” desde a esquina superior dereita da web e, logo, á sección “Seguridade” na barra lateral esquerda. Na parte inferior desta sección hai unha ligazón lamado “Desactiva a túa conta”.

Como saír de Facebook?

Facebook non quere deixar marchar a ninguén así como así, polo que tentará por todos os medios convencer ao usuario de que quede. Farao con comentarios sobre o moito que lle botarán de menos os seus amigos. Tamén avisará -e isto si convén telo en conta- de páxinas, grupos ou aplicacións das que o usuario sexa administrador único e, por tanto, queden inhabilitadas se a persoa decide desactivar a súa conta.

Img desactivar cuenta facebook
Imaxe: Elena Santos

Pero se un está decidido e quere ir un paso máis aló, pode optar por pechar de maneira definitiva a conta de Facebook, saltándose a alternativa da desactivación temporal. Unha vez suprimiuse a conta, non será posible reactivala de ningún xeito, nin recuperar o que se engadiu nela.

A eliminación pode atrasarse uns días (unha certa marxe para o arrepentimento), durante os cales, se se inicia sesión de novo, o proceso cancelarase.

Se, pola contra, a decisión é firme e non se inicia sesión, Facebook proseguirá co borrado definitivo de datos. Pero hai que ter en conta dúas cousas: por unha banda, a supresión total da información pode tardar ata 90 días, segundo os datos que Facebook teña almacenados en copias de seguridade; e, doutra banda, hai certos elementos que non se borrarán aínda que se elimine a conta, como poden ser as mensaxes que teñan gardados os amigos.

Para borrar a conta de Facebook, é necesario iniciar sesión, facer clic nesta ligazón e seguir os pasos indicados.

Como facer unha copia de seguridade do perfil de Facebook

Antes de eliminar a conta de Facebook de forma definitiva, e tal e como aconsella a propia rede social, é conveniente facer unha copia de seguridade de todos os datos do perfil. Porque querer saír da rede social non significa que se queira renunciar a todos os textos, fotos, mensaxes e demais información que se ha ido compartindo.

Descargar unha copia do perfil do Facebook é moi sinxelo. Só hai que ir ao menú “Configuración” desde a esquina superior dereita da web. Logo débese ir á sección “Xeral” e na parte inferior da páxina poderase ver unha ligazón chamada “Descarga unha copia da túa información”. Clicando nel solicitarase unha copia do perfil completo, con todas as publicacións, fotos, vídeos, mensaxes, etc. que se compartiron.

Segundo a cantidade de información que conteña o perfil, o proceso pode tardar bastante, pero cando estea listo, Facebook avisarao mediante un correo electrónico. A copia de seguridade poderase descargar en formato ZIP, lista para descomprimir en calquera cartafol do disco duro e revisar con comodidade desde unha navegador web.

É importante lembrar que esta copia contén información que se podería considerar persoal, co que convén non deixala ao alcance de calquera. Unha vez que a copia de seguridade de datos estea listo, pódese borrar a conta de Facebook de maneira definitiva.

RSS. Sigue informado

Pódeche interesar:

Infografía | Fotografías | Investigacións