Saltar o menú de navegación e ir ao contido

EROSKI CONSUMER, o diario do consumidor

Buscador

logotipo de fundación

Canles de EROSKI CONSUMER


Estás na seguinte localización: Portada > Novas tecnoloxías > Internet e telecomunicacións

Este artículo ha sido traducido por un sistema de traducción automática. Más información, aquí.

Quen me borrou de Facebook? Trucos para sabelo

Aínda que Facebook non ten unha utilidade específica para iso, hai algúns trucos que permiten saber se alguén nos borrou da rede social

  • Autor: Por
  • Data de publicación: Luns, 06 de Xuño de 2016
img_borrado bloqueado facebook
Imaxe: Smart mockups

Se Facebook fose un país, sería o máis poboado da Terra. Cada día de media máis de 1.000 millóns de persoas, segundo cifras do xigante tecnolóxico, utilizan de forma activa esta rede social. E é que chegou a ser parte esencial na vida de moitos dos seus usuarios. Por iso, non é de estrañar que cando alguén nos borra ou nos bloquea, hai quen llo tome como algo persoal, dándolle en ocasións máis importancia da que se merece. Pero, en realidade, é posible saber quen nos eliminou da súa Facebook? E se é así, de que maneira faise? Neste artigo cóntase como.

Quen che borrou de Facebook?

Facebook non ten unha función ou ferramenta concreta para saber quen nos borrou ou bloqueado na súa lista de amigos. Pero si que é posible fixarse en pequenos detalles para saber se unha persoa xa non nos conta entre as súas amizades na rede social.

O primeiro truco consiste en repasar as mensaxes privadas de Facebook na web. Se no fío de mensaxes que se mantiña coa devandita persoa a súa imaxe agora desapareceu, isto quere dicir que desactivou o seu perfil; en cambio, se a imaxe segue visible, pero xa non se pode facer clic na ligazón, é probable que esa persoa nos bloquease.

Outro truco moi sinxelo é buscar á persoa na lista de amigos. Se non aparece aí, o máis seguro é que nos bloqueou.

Por último, tamén se pode probar a atopar a esa persoa mediante o buscador integrado en Facebook. Se a rede social non devolve ningún resultado, pódese estar case seguro de que o perfil foi bloqueado.

Aplicacións para saber quen che borrou de Facebook

Ademais destes pequenos trucos, hai algunhas aplicacións coas que, segundo prometen, pódese saber quen eliminou un perfil da súa lista de amizades en Facebook.

Dous delas son dúas extensións de navegador. A primeira é Facebook Unfriend Finder, dispoñible para Chrome e Firefox. Esta extensión mostra unha notificación en o escritorio cando alguén borra o noso perfil en Facebook e permite saber quen é.

A segunda extensión é Who deleted me ,dispoñible para Chrome. Unha vez instalada no navegador, esta utilidade fai unha copia da lista de amigos. Para comprobar se alguén suprimiu o noso perfil, hai que visitar de novo a súa web de forma periódica.

Imaxe: Who Deleted Me

Tamén existen algunhas apps de móbil, pero non están nas versións españolas das tendas de aplicacións ou piden uns permisos tan estraños que máis vale non probar a instalalas no teléfono.

O problema destas apps é que non son infalibles. Lendo os comentarios e opinións de usuarios sobre elas, pódese comprobar que mentres que a metade deles di que funciona á perfección, a outra metade quéixase de que a eles non lles vai. A falta de fiabilidade débese sobre todo a que en xeral dependen de código do propio Facebook. E en canto Facebook actualízase ou cambia algo, as apps deixan de funcionar. Outro problema engadido é que estas aplicacións non son retroactivas. É dicir, non serven para saber que amigo borrou o noso perfil no pasado, senón que só funcionan desde o momento en que se instalan en diante.

Amigos molestos? Como deixar de velos en Facebook sen borralos

Ás veces o que interesa non é saber se alguén borrou o noso perfil, senón xusto o contrario. En ocasións téñense amigos tan pesados, deses que enchen o muro coas súas publicacións, que dan ganas de eliminalos parasempre . Pero quizais por compromisos dalgún tipo (é un familiar ou un directivo do traballo) esta opción non sempre é posible.

Imaxe: Elena Santos

Por sorte, hai un truco grazas ao cal é posible deixar de ver actualizacións dos amigos máis molestos, sen eliminalos de Facebook, e, por tanto, sen que se poidan enfadar por iso.

Só hai que acudir ao seu perfil e facer clic no botón que pon “Seguindo”, para logo elixir a opción “Deixar de seguir”. Desta forma, deixaranse de ver as súas actualizacións no muro, pero sen perder a amizade de Facebook nin o acceso ao seu perfil. Ademais, este cambio pódese desfacer en calquera momento, volvendo seguir ao amigo en cuestión.

Santos Coidado cos timos en liña

Os ciberdelincuentes son conscientes de que hai moitos usuarios preocupados pola cuestión de quen lles borrou ou bloqueado de Facebook. Por iso é polo que existan aplicacións de escritorio, extensións de navegador e apps de móbil que prometen descubrir quen suprimiu un perfil, cando en realidade o único que fan é obter información persoal, facer seguimento da navegación web ou algo moito peor, como un roubo.

Neste sentido, hai que ter moito coidado con todo o que se instala, tanto no computador como no móbil, e revisar moi ben a letra pequena das extensións e os permisos das aplicacións. Non sexa que por querer saber algo tan simple como quen eliminou o noso perfil, acabemos sendo vítimas dunha estafa en liña.

RSS. Sigue informado

Pódeche interesar:

Infografía | Fotografías | Investigacións